Ordinul "Meritul Cultural"

 
          Ordinul "Meritul Cultural" este o decorație conferită de către Președintele României, prin decret, pentru realizări deosebite în domeniul cultural. Revista Gândirea militară românească a fost distinsă în două rânduri cu Ordinul "Meritul Cultural", categoria F, "Promovarea culturii": inițial, în grad de "Cavaler", în 2004, apoi, în grad de "Ofițer", în 2014.
 
 
          Președintele României, dorind a răsplăti meritele revistei "Gândirea militară românească", cu ocazia împlinirii a 140 de ani de existență, pentru rezultatele de excepție obținute în întemeierea teoretică a construcției militare naționale și pentru contribuția fundamentală adusă la edificarea conceptelor strategice care au susținut transformarea profundă a Armatei României la nivelul standardelor operaționale ale Alianței Nord-Atlantice, conferă Ordinul "Meritul Cultural" în gradul de "Cavaler", categoria F, "Promovarea culturii". Decret nr. 646 din 24.08.2004.
            Președintele României, dorind a răsplăti meritele revistei "Gândirea militară românească", în semn de recunoaștere a contribuției fundamentale la edificarea conceptelor strategice care au susținut construcția militară națională și transformarea profundă a Armatei României, conferă Ordinul "Meritul Cultural" în grad de "Ofițer", categoria F - "Promovarea culturii". Decret nr. 483 din 30.06.2014.


 
 


 
Top