Conferința științifică internațională

“SECURITATEA ȘI APĂRAREA ÎNTRE ISTORIE, TEORIE ȘI POLITICI PUBLICE”

Gândirea militară românească
București, Cercul Militar Național, 6-7 noiembrie 2019

PREZENTARE
 
          Statul Major al Apărării organizează, în perioada 6-7 noiembrie 2019, conferința Securitatea și apărarea între istorie, teorie și politici publice, în contextul aniversării a 160 de ani de la înființarea Statului Major al Apărării și a 155 de ani de la înființarea revistei Gândirea Militară Românească.

          Scop:
Dezbaterea problematicii securității și apărării naționale, în contextul celor mai recente evoluții ale mediului de securitate la nivel regional și global     

O persoană poate participa cu maximum 2 comunicări în calitate de autor/coautor. Sunt admise lucrări cu maximum 3 coautori.
Lucrările vor fi evaluate de un comitet științific internațional.
Lucrările vor fi publicate în volum cu cod ISSN, în limba engleză, în format electronic și tipărit (tiraj limitat, destinat bibliotecilor universitare).
Vor fi publicate lucrările trimise până la termenul stabilit și acceptate în urma evaluării științifice.
Cele mai bune lucrări selecționate vor fi publicate într-o ediție specială bilingvă (română, engleză) a revistei Gândirea militară românească (indexată EBSCO).

Contributori: 
La activitate sunt așteptați să participe reprezentanți ai categoriilor de forțe, ai UNAp, ai academiilor militare, SMAp, colaboratori români ai revistei Gândirea militară românească, profesori și studenți/masteranzi/doctoranzi ai academiilor militare, cercetători din cadrul armatei române; specialiști, experți, cadre didactice și cercetători din instituții de învățământ și cercetare civile din România, reprezentanți din Administrația Prezidențială, Fundația EURISC (European Institute for Risk, Security and Communication Management), Asociația ESGA (Expert for Security and Global Affairs, Monitorul Apărării, New Strategy Center, Ministerul Afacerilor Interne (Poliția Română, Poliția de Frontieră Română, Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență), Ministerul Afacerilor Externe (Centrul Operativ pentru Situații Speciale de Urgență), Serviciul Român de Informații, specialiști și experți din alte instituții aparținând Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, cursanți, masteranzi și doctoranzi.
 
          Locul desfășurării: Cercul Militar Național.
Top