2.png2.png GÂNDIREA MILITARĂ ROMÂNEASCĂ

Bucharest Security Conference 2018
05.10.2018


În perioada 28-29 septembrie 2018 s-a desfăşurat, la Bucureşti,  cea de-a treia ediție a “Bucharest Security Conference”, conferinţă internaţională pe teme de securitate şi apărare, având ca scop abordarea celor mai recente evoluţii în legătură cu agenda de securitate şi apărare pe frontiera Euro-Atlantică din Est.
Conferința a reunit înalți oficiali implicați în procesul decizional, reprezentanți din mediul academic și experți, pentru a analiza şi dezbate teme relevante precum punerea în aplicare a deciziilor cheie din cadrul Summit-ul de la Varșovia și reuniunea de la Bruxelles (2018), evoluția relațiilor dintre Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică, securitatea regională, rolul comunicării strategice în arhitectura de securitate Euro Atlantică, rezilienţa, războiul hibrid, securitatea Balcanilor de Vest, securitatea energetică, securitatea cibernetică.
Printre vorbitorii care au participat la dezbateri se numără: E.S. Ambasadorul Tacan ILDEM, Secretarul General Adjunct al NATO pentru diplomație publică, Ioan Mircea PAȘCU, vicepreşedinte al Parlamentului European, E.S. Ambasadoarea Simona MICULESCU, reprezentant al Secretarului General al ONU şi director al Biroului Organizaţiei Naţiunilor Unite de la Belgrad,  Żurawski vel GRAJEWSKI, consilier al Ministrului de Externe, Polonia, E.S. Sorin DUCARU, fost Secretar General Adjunct al NATO pentru provocări emergente, comandorul Juan OZORES MASSO, Deputy Commander, NATO Force Integration Unit Romania.
Ministerul Apărării Naţionale a fost reprezentat de domnul secretar Nicolae Nasta, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul
şi calitatea vieții personalului
şi de domnul general de brigadă Corneliu Postu, directorul Statului Major al Apărării.
Bucharest Security Conference 2018 a evidențiat rolul României în regiune ca factor de stabilitate, obiectivul fiind intensificarea dialogul, promovarea înțelegerii și o viziune împărtășite între toți aliații, cu privire la riscurile și amenințările cu care ne confruntăm.
Evenimentul a fost organizat SNSPA cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale şi Cartierului General al NATO.